Technikum hotelarskie

Hotelarz to bardzo wysoko ceniony kierunek na krajowym jak i europejskim rynku pracy. Przez cztery lata nauki kształcisz się w szeroko pojętym zawodzie hotelarza.

  • Wiedza zdobyta podczas nauki w naszej szkole przybliży Ci możliwość zdobycia interesującej pracy w obiektach bazy noclegowej takich jak: hotele, ośrodki wypoczynkowe, zakłady uzdrowiskowe, pensjonaty, zajazdy, gościńce, schroniska, kwatery prywatne, a także współczesna baza ruchoma: promowa, żeglugowa, kolejowa, lotnicza.Warsztaty Edukacyjne 2014 ZSP Gubin 24

Usługi turystyczne

To wyjątkowy świat turystyki.

  • Poznasz: rodzaje i formy turystyki, krajowe i zagraniczne produkty turystyki, organizację i obsługę imprez turystycznych, informację turystyczną, walory turystyczne wybranych regionów.

Praktyka zawodowa  

  • Szczególną rolę w kształceniu naszych uczniów mają odbywane praktyki zawodowe krajowe i zagraniczne.
  • Uczeń sam decyduje o miejscu praktyk. Może wybrać hotel lub restaurację z bogatej listy instytucji współpracujących ze szkołą m.in. „Dana”, „Ruben”, „Qubus”, „Le Centre” ……..

Marketing w hotelarstwie  

Warsztaty Edukacyjne 2014 ZSP Gubin 11

 -  Poznasz: tajniki z zakresu marketingu, model gościnności.

  • Przeprowadzisz: badania marketingowe.

Technika pracy biurowej    

  • Będziesz umiał: prowadzić korespondencję biurową, stosować systemy komputerowej rezerwacji miejsc noclegowych oraz rozliczeń hotelarskich.
  • Zastosujesz w pracy nowoczesny sprzęt biurowy: telefon, fax, centralę telefoniczną, dyktafon, kserograf.

Organizacja i technika pracy  

  • Ukształtujesz umiejętność nawiązywania i utrzymywania kontaktów międzyludzkich.
  • Umiejętnie zastosujesz metody komunikacji i sposoby rozwiazywania konfliktów.

Zasady żywienia i technologia gastronomiczna

  • Świat jedzenia – Poznasz: składniki pokarmowe, ocenę produktów, normy żywienia, zasady żywienia dietetycznego, żywieniowe zwyczaje różnych regionów Polski.
  • Zaplanujesz wyżywienie dla różnych grup ludności.
  • DSC00506

Obsługa konsumenta

  • Poznasz działalność usługową gastronomii przyhotelowej.
  • Ułożysz kartę menu posiłków.
  • Nauczysz się technik: przenoszenia naczyń i tac, podawania i serwowania potraw i napojów, obsługi i organizacji przyjęć okolicznościowych.
  • Bezbłędnie rozliczysz usługę kelnerską.
  • Będziesz umiał wykorzystać kulturę osobistą na jakość świadczonych usług.

Bazy noclegowe przyciągają mnóstwo turystów –

                                                      

         - Chcesz wiedzieć więcej                                                

                                     - zostań Hotelarzem !

Slow Food

Przejdź na stronę

>>Slow Food

BIP

Biuletyn Informacji Publicznej ECKZiU Gubin

>>Przejdź do BIP

Biblioteka

Godziny otwarcia: pon i czw.: 07:00 - 10:00, wt,śr,pt: 13:15-16:15

>>Przejdź do biblioteki

Plan lekcji

Obowiązuje od 10.09.2018

>>Przejdź do planu lekcji

Pedagog szkolny

Godziny urzędowania:

pon. - pt. - 8:00 - 11:00

>>Przejdź na stronę pedagoga szkolnego

Dziennik elektroniczny

Dziennik elektroniczny VULCAN

>>Przejdz do dziennika

Modernizacja kształcenia zawodowego

w powiecie krośnieńskim

 

>>Czytaj więcej

ERASMUS+

Projekt Leonardo da Vinci

 

>>Czytaj więcej